COSMOPOLIT, proiect imobiliar in inima Brasovului

Cand vorbim de Cosmopolit, vorbim de excelenta si de servicii integrate, impartite in mai multe divizii, fiecare cu denumirea ei: dezvoltari imobiliare, constructii civile si industriale, servicii de proiectare si design, inchirieri de apartamente in regim hotelier si servicii de marketing si vanzari real estate. Intre proiectele Cosmopolit se numara: Calcarului 19B, Mihai Viteazul 4-6, Traian Grozavescu, Magnolia si Mihai Viteazul 1-3.

Insa ce ne intereseaza este Cosmopolit Mihai Viteazul 1-3. Cu sloganul suficient de sugestiv, youre home now, Cosmopolit si-a asumat misiunea de a oferi cea mai buna experienta de real estate din Romania. Intreaga echipa de proiectare din cadrul diviziei Cosmopolit Architecture and Design a lucrat timp de 18 luni, astfel incat constructia a fost premiata cu titlul Award of the Year 2018 Architectural Identity and Design, de revista Real Estate Magazine.

Cosmopolit Mihai Viteazul 1-3, proiect rezidential ce va fi pus in aplicare din septembrie 2019 si incheiat in 2021, este o cladire alcatuita din resedinte si spatii comerciale, aflate chiar in inima Brasovului. Proiectarea lui presupune doua corpuri cu cate 6 etaje fiecare, 83 de resedinte personale, cu un design unic, inspirat de cultura si spiritul cartierului. Spatiile comerciale vor fi amplasate deasupra parterului, restul locuintelor private ocupand etajele de deasupra. Acesta va include de la apartamente cu 2, 3 sau 4 camere la penthouse-uri.

Proiectul imobiliar se lauda cu designul inovator, inspirat de contextul local si imprejurimile sale, reinterpretate intr-un mod contemporan. Inspirat si de pasiunea pentru frumos si de o experienta de 5 ani pe piata de real estate, proiectul doreste sa ofere un stil de viata premium, unde locatarii sa se bucure de un sentiment de bunastare.

Ce are atat de unic cladirea Cosmopolit? Camerele cu ferestre mari, pentru mai mult spatiu interior si pentru a aduce cerul mai aproape de locuitori; interioarele aduc si ele mai multa lumina si spatiu; designul interior, alcatuit din texturi diferite, de otel, lemn, tesaturi vibrante, creeaza propriul microclimat. Unde mai adaugi ca pozitia centrala, cu toate avantajele ei, are nevoie de materiale cu izolatie termina si acustica, deja stabilite, pentru a contracara poluarea fonica ridicata a zonei.

Ca veni iarasi vorba de locatia ultracentrala, in apropiere se afla Parcul central, dar si Centrul Istoric al Brasovului (Piata Sfatului, Strada Republicii, Primaria), deci tot ce inseamna restaurante, locuri de joaca, plimbari si viata de noapte.

Printre facilitati se numara: izolatia exterioara realizata cu vata bazaltica, placata cu ardezie flexibila si tencuiala decorativa cu autocuratare, amplarie exterioara cu geam trepan, sistem de incalzire prin pardoseala, video interfon ELEKTRA – cu sistem digital de afisare, placare ceramica MUTINA/MARAZZI import Italia, PARCHET TRIPLU STRATIFICAT etc.

Nu uitati ca, pe langa avantajele de a locui aici, o achizitie imobiliara in Brasov este recomandabila si ca o investitie pe termen lung! Cei interesati pot transforma, astfel, noua achizitie intr-un aparthotel!

Daca tot ne aflam in inima „cosmopolita” a Brasovului, care sunt avantajele acestui oras?

1. Aerul curat – stim deja problemele pe care le ridica orasele cu un nivel inalt de poluare; apropierea de munte si de padure ofera Brasovului avantajul de a-si feri locuitorii de consecintele nefaste ale aerului poluat.

2. Spatii verzi – strans legate de ideea de recreere, Brasovul ofera zona de agrement de Sub Tâmpa, Parcul Trandafirilor din Răcădău sau Parcul Tractorul, pentru toate gusturile.

3. Evenimente culturale – pe langa potentialul turistic si economic al orasului, Brasovul este un oras suficient de activ incat sa nu te plictisesti: aici se organizeaza frecvent festivaluri, concerte, spectacole de teatru și de operă; Piata Sfatului este locul preferat pentru astfel de manifestari in aer liber.

4. Nivelul de trai – cu un nivel inalt de curatenie al orasului, avand si aeroportul in apropiere, Brașovul se afla in top 5 al celor mai avantajoase centre urbane.

5. Atractii turistice – Brasovul este o poarta catre atractii turistice recunoscute la nivel international, precum:

  • Castelul Bran (legenda creată în jurul castelului, denumit și Castelul lui Dracula, atrage turiști din toată lumea; relatarile sunt asociate cu domnia lui Vlad Țepeș)

  • Cetatea Rasnov (din timpul șederii cavalerilor teutoni în Țara Bârsei (1211-1225), cand au fost aduși primii coloniști sași ce au contribuit la dezvoltarea așezării)
  • Biserica Neagră (cel mai mare edificiu de cult în stil gotic din Sud-Estul Europei; inauntru pot încăpea aproximativ 5.000 de persoane)
  • Muntii Piatra Craiului (principala baza de plecare spre cele mai multe și cele mai frumoase trasee turistice; se pot practica: alpinismul, echitația, drumețiile montane în cele mai sălbatice zone din Europa)

  • Poiana Brașov (cu cea mai lunga partie de schi din Romania; poti urca si pe varful Masivul Postavaru, de 1799 m)
  • Varful Tampa (unde poti ajunge pe traseele de pe munte sau cu telegondola; de aici poti admira intreg orasul de la inaltime)
  • Zarnesti (principala poarta de intrare in Parcul National Piatra Craiului: prin Plaiul Foii sau Prapastiile Zarnestiului) etc.

Sursa fotografii: https://cosmopolit-residence.ro/, https://romaniasalbatica.ro/, http://www.castelulbran.ro/

Autor: Răcaru Oana-Andreea