Palate in Romania

Palate in Romania !

Azi vorbim de doua palate la vanzare din capitala Romaniei, Bucuresti si anume: de palatul Bragadiru si Palatul Lahovari.

Totodata  intreaga tara este presarata cu castele, palate sau conace,unele amenajate si transformate chiar in muzee. Iar unele inca asteapta proprietarul sa le renoveze, dar si asa, zidurile lor goale pastreaza inca urme de frumusete si amintiri din alte veacuri.

PALATUL BRAGADIRU – O POVESTE PESTE 100 DE ANI !

Intregul domeniu poarta numele fondatorului sau Dumitru Marinescu Bragadiru. Conceput ca Palat al Culturii , aceasta cladire respecta o veche traditie a fabricilor de bere, facut dupa planurile arhitectului austriac Anton Shuckerl in anul 1894. Este o constructie impresionanta, atat prin marime cat si prin arhitectura si decoratiuni, cu o atentie deosebita acordata detaliilor: scări in spirala in stil Normand, stucaturi, statui inserate in fatada, oglinzi venetiene si balcoane in stil Victorian.
Palatul Bragadiru ramane pana in prezent, una dintre cele mai impunatoare constructii ale Bucurestiului iterbelic.

Palatul este renovat, se vinde separat de grădină  sau in totalitate cu teren de 16491 mp, la pretul afisat in : https://luxuryimob.ro/vanzare/palatul-bragadiru-teren .

Palatul Lahovary

PALATUL Prințesei Martha Lahovary Bibescu – printesa care a facut din Bucuresti micul Paris, dar tot odata era un nume si in Parisul francez.

Proprietatea face parte din lista monumentelor istorice, fiind construita la sfarsitul secolului XIX, in anul 1889, sub numele de Casa Maria Lahovary.

Cladirea ( S+P+2etaje+Mansarda) are o suprafata construita desfasurata de 1996 mp si teren de 3196.
Construita in 1889 in stilul neorenasterii franceze de catre arhitectul Louis Blanc, casa Maria Lahovary a fost construita la cererea politicianului Ion M. Lahovary, tatal printesei Martha Bibescu .

Cladirea este una dintre emblemele Bucurestiului .