Vox Vertical Village, combinatia perfecta intre casa, apartament si natura!

In ultimii ani, nu doar Bucurestiul s-a dezvoltat din punctul de vedere al investitiilor in proiecte rezidentiale, ba chiar si alte mari orase ale tarii, cum ar fi Timisoara. Acest oras a inceput sa se situeze cu succes pe harta imobiliara din Romania. Ca tendinte, desi apartamentele vechi au ca avantaj faptul ca sunt dispersate in toate zonele orasului, locuintele noi (construite dupa anul 2000) nu necesita investitii suplimentare in amenajare. In plus, exista o egalitate a preturilor de tranzactionare a locuintelor vechi si noi. Se pare ca in ultimii ani, oferta pentru spatii noi de locuinta este insuficienta in comparatie cu cererea!

Ca sa discutam despre un proiect de succes al imobiliarelor din Timisoara, Vox Vertical Village aduce pe piata un concept inedit! Practic, casele vor ajunge mai aproape de oras, pastrand, in acelasi timp, avantajele unui apartament! Avand ca scop (re)aducerea la viata a importantei formarii unei comunitati, spatiul ansamblului detine si un spatiu public, dezvoltat pe toate cele 10 niveluri ale cladirii, astfel incat sa favorizeze socializarea! Nu ne referim la orice spatiu, ci la unul dominat de mobilier urban, multe plante si lumina naturala!

 

Ca structura, desi s-a pornit de la un anasamblu de case independente, proiectul a prins contur astfel: locuintele, gradinile si terasele, amplasate spre exterior, iar in interior, un lobby comun, care functioneaza ca o “strada”! Laudandu-se cu o panorama de vis asupra Timisoarei, terasele imobilului au doua trasaturi caracteristice: lumina si spatialitatea! Gradinile comune, sticla si plantele invita locuitorii la explorare si la interactiune.

Astfel, intr-o lume tot mai digitalizata, Vox Vertical Village, intocmai ca un sat (village) ultra-modern, imbina energia, prospetimea si spatialitatea naturii, alaturi de importanta unei comunitati cu inteligenta si fiabilitatea: apartamentele au facilitati smart si access control! Unde mai pui si rafinamentul mobilierului, cu textura bogata si neteda a podelelor si culorile moderne ale lustrelor!

Apartamente pentru gustul tau!

Pe langa design-ul simplu, format din culori naturale, asteptati-va la terase generoase, special create pentru un stil de viata activ! Respirand aerul curat la tine acasa, inconjurat de plante si verdeata, miscarea se poate transforma intr-un rasfat complet! Cele mai noi tehnologii nu sunt acolo doar pentru a-ti usura viata, ci si pentru a-ti sublinia propriul potential natural. Astfel, in functie de necesitati si dorinte, ai de ales intre:

  • Apartamente cu 2 camere (spațiu construit 58 – 62m2/ terasa 18 – 89m2)
  • Apartamente cu 3 camere (spatiu construit 82 – 93m2/ terasa 30 – 88m2)
  • Penthouse (spatiu construit 97 – 123m2/ terasa 133 – 201m2)

Cu privire la facilitati, Vox Vertical Village pare sa fi adus tot orasul la tine acasa! Printre facilitatile premium se numara:

  • Piscina
  • Cinematograful
  • Sala de sport – complet echipata
  • Concierge – receptia iti sta la dispozitie ca sa te bucuri de timpul liber alaturi de prieteni si vecini, in spatiile comune
  • Gradini interioare si exterioare – te poti bucura de natura atat pe terasa, cat si in spatiile interioare comune
  • Sauna
  • Printre facilitatile smart sunt incluse: controlul asupra luminii si temperaturii ambientale, la doar un click distanta! Pe parcurs mai pot fi adaugate o gama larga de optiuni in sistem, cum ar fi: control rulouri, perdele, draperii; control AC; optiuni pentru securitatea locuinței; control vocal; control acces biometric etc.

 

Prin urmare, stilul urban de viata este redefinit cu un nou concept de apartamente contemporane, apartamente ce sunt in numar de 120 si 6 penthouse-uri! Ce le face atat de deosebite este faptul ca locuintele nu se suprapun perfect si nu au mai mult de un perete comun cu apartamentul vecin – de aici si posibilitatea ca fiecare apartament sa se bucure de spatiul sau, de lumina si verdeata. In plus, proiectul este preconizat a fi finalizat in luna decembrie a acestui an!

Cladirea verde?

Trebuie sa recunoastem, Vox Vertical Village este un proiect unic de peisagistica! Asta presupune, mai mult decat orice, o adaptare la conditiile climatice locale si, in plus, ca pomii sa fie pregatiti inca din stadiul de pepiniera pentru ca ei sa se dezvolte armonios si sa ramana sanatosi cu trecerea anilor! Tocmai de aceea, proiectul va fi realizat impreuna cu membrul fondator al Asociatiei Peisagistilor din Romania, impreuna cu cea mai mare pepinieră din Europa: Van den Berk, cu experienta de 75 de ani in domeniu! Gama de copaci cuprinde peste 1600 de specii si soiuri.

Intrucat pomii contribuie semnificativ la filtrarea aerului, creand un mediu sanatos si natural, gradinile pe acoperis au tot crescut in popularitate. Insa spatiul alocat radacinilor este unul restrans si tocmai de aceea proiectul este planificat din timp, cu toate detaliile legate de intretinere, pentru a evita consecintele extrem de costisitoare. Astfel, speciile de copaci ce vor fi plantati sunt alesi cu mare grija, astfel incat sa reziste in timp, sa aiba rezistenta mai mare in fata daunatorilor si sa fie usor de ingrijit.

Sursa fotografii: https://www.voxverticalvillage.ro/

Autor: Oana-Andreea Răcaru